Παρουσίαση της Λέσβου και των ελαιοτουριστικών δραστηριοτήτων της

Στ𝐨 Β𝟐Β Τ𝐫𝐚𝐯𝐞𝐥 & Μ.Ι.𝐂.𝐄. 𝐄𝐯𝐞𝐧𝐭 𝐀𝐭𝐡𝐞𝐧𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟑, που διοργανώθηκε με τη φροντίδα, τη 𝟏𝟐ετή εμπειρία και τον επαγγελματισμό της έμπειρης ομάδας της εταιρείας τουριστικού 𝐦𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠 Respond On Demand , στην Αθήνα, στις 𝟐𝟕 και 𝟐𝟖 Μαρτίου παρουσιάστηκε η Λέσβος και οι ελαιοτουριστικές δραστηριότητες 𝜶𝝅𝝄́ 𝝉𝜼𝝂 𝝅𝝆𝝄́𝜺𝜹𝝆𝝄 𝝉𝝄𝝊 𝝈𝝊𝝀𝝀𝝄́𝜸𝝄𝝊 𝜠𝝀𝜶𝜾́𝜶ς 𝜨𝜼́𝝈𝝄ς 𝜦𝜺́𝝈𝜷𝝄ς 𝜿. 𝜱𝝎𝝉𝜺𝜾𝝂𝜼́ 𝜯𝜾𝝆𝝅𝜾𝝂𝝉𝜼́𝝆𝜼. Στην ανωτέρω διοργάνωση συμμετείχαν 𝜺𝜿𝝅𝝆𝝄́𝝈𝝎𝝅𝝄𝜾 𝝉𝝄𝝊𝝆𝜾𝝈𝝉𝜾𝜿𝝎́𝝂 𝜸𝝆𝜶𝝋𝜺𝜾́𝝎𝝂, κυρίως από χώρες όπως η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Αγγλία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Κύπρος, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Αρμενία, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων, με στόχο να διερευνήσουν τρόπους συνεργασίας, που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα. Οι 𝟐𝟓 𝞹𝞺𝞸𝞼𝞳𝞮𝞳𝞴𝞰𝞵𝞮́𝞶𝞸𝞲 𝞳𝞪𝞲 𝞪𝞾𝞼𝞽𝞰𝞺𝞪́ 𝞮𝞹𝞲𝞴𝞮𝞬𝞵𝞮́𝞶𝞸𝞲 𝐛𝐮𝐲𝐞𝐫𝐬 δραστηριοποιούνται στους τομείς τουρισμού 𝐥𝐞𝐢𝐬𝐮𝐫𝐞, 𝐌𝐈𝐂𝐄, 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩𝐬, 𝐅𝐈𝐓𝐬, 𝐥𝐮𝐱𝐮𝐫𝐲 𝐭𝐫𝐚𝐯𝐞𝐥, 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐬 κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Τιρπιντήρη παρουσίασε στους συμμετέχοντες, διαδραστικές νησιωτικές βιωματικές εμπειρίες ελαιοτουρισμού που συνδράμουν στην οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η μοναδική ελληνική γαστρονομία με βασικό πρωταγωνιστή το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί το πιο ταιριαστό συστατικό μιας τέτοιας εμπειρίας και αναπόσπαστο μέρος του εθνικού αλλά και του τοπικού πολιτισμού. . Ο γαστρονομικός τουρισμός σε συνδυασμό με το θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα με το 𝐲𝐚𝐜𝐡𝐭𝐢𝐧𝐠 δύναται να προβάλει την ιδιαιτερότητα και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο η παρουσίαση της κυρίας Φωτεινής Τιρπιντήρη αντιπροέδρου της εταιρίας 𝐅𝐚𝐥𝐜𝐨𝐧, σχετικά με τη Γαστρονομία, και τον Ελαιοτουρισμό εν πλώ και όχι όνομα κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Από το 𝟐𝟎𝟐𝟎 με όραμα την ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου αλλά και της χώρας, με πρέσβη την ελιά, ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ελαίας Νήσος Λέσβος”. Άλλωστε, τι αντιπροσωπευτικότερο της Ελλάδας από την ελιά, η οποία περικλείει μέσα της όλη την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της χώρας μας

en_USEnglish